Atelier de ilustrație botanică în acuarelă, de toamnă

  • Atelier irina Neacsu, Str. Poarta Schei, nr. 6, Brașov
  • Sâmbătă, 27 octombrie, 10.00 - 13:00
  • Materiale și consumabile incluse pentru atelier
  • Lector: Irina Neacșu, designer și artist botanic ASBA (irinaneacsu.com)
  • Grupă: 10 cursanți
  • Sunt incluse:
    • apă, ceai și cafea
  • Atelierul este potrivit cursantilor la nivel începător și mediu în tehnici de pictură în acuarelă

Descriere

Atelier de ilustrație botanică în acuarelă, de toamnă

Bostani, tărtăcuțe, fructe de toamnă și legume apetisante – trec prin atelier înainte să devină decoruri de sezon sau mâncăruri alese. Dedicăm acest atelier toamnei, si unui sezon nou de ilustrație botanică, pe care îl construim pas cu pas, trecând prin stadii diferite de lucru. După un prim atelier (20 octombrie) dedicat noțiunilor introductive în acuarelă, iată acum un atelier în care exersăm redarea luminii și umbrei. Culori pline, luciu și reflexii, texturi și umbre, realizate pe subiecte de sezon. Acest atelier este util și celor care sunt începători, dar și celor care, exersând ilustrația botanică, au întâmpinat dificultăți în înțelegerea noțiunilor de lumină directă, lumină indirectă, lumină reflectată, umbră proprie, umbră purtată. La Atelier Irina Neacsu găsiți toate materialele de care aveți nevoie. In plus, vă așteaptă cărți pentru inspirație, modele de lucru din care puteti alege în funcție de nivelul de complexitate pe care doriți să îl exersați. Începătorii sunt bineveniți, la fel și cei intermediari care doresc să își perfecționeze tehnica.

Ilustratia botanică are o frumoasă istorie, care și-a atins interesul maxim în secolul 19. Atunci, studiul botanic a fost o necesitate în documentarea florei specifice noilor teritorii colonizate, dar și o forma de artă. Totodată, a fost una din puține modalități la îndemana pictorițelor de apropiere de latura științifică. Într-o lume modernă, în care arareori mai este timp pentru studii atât de meticuloase, s-ar fi spus că arta botanică este pe cale de dispariție. Astăzi atiștii nu mai beneficiază de patronajul marilor case regale. În mod contrar însă, artiștii botanici din toată lumea documentează constant plante vechi și noi. Lucrează în echipe complexe cu botaniști, horticultori și oameni de știință. Astăzi, ilustrația botanică are caracter în primul rând științific și apoi estetic, este în continuare o formă de documentare dar și o abordare decorativă a picturii în acuarelă.

Preț 170 ron / 37 euro

Sâmbătă 10.00-13.00 – pictură botanică în acuarelă, tehnici de redare fidelă a modelului botanic, mediumuri și aditivi, efecte speciale

170,00 RON

Stoc epuizat

LOCATIE CURS

CURSURI DISPONIBILE

Cursurile și atelierele noastre au ca temă subiecte vegetale, purtate prin diferite tehnici precum arta botanică și design floral, designul grădinilor, cianotip, linogravură, vopsitorie textilă și tușuri naturale. Lectorii noștri își propun să investigheze formule creative de chestionare autentică a naturii urbane și sălbatice, prin programe variate de ateliere scurte, școli de vară, retreaturi artistice sau cursuri lungi.

Pe urmele artiștilor Transylvania Florilegium 6500 LEI
2024-07-05, Viscri 125, Brașov INSCRIE-TE
Masterclass Graphite 700 LEI
2024-03-16, 10:00-16:00 Atelier Irina Neacșu, str. Poarta Schei 6, Brașov INSCRIE-TE
atelier ilustratie botanica
Acuarelă botanică de iarnă 700 LEI
2024-02-24, 10:00-16:00 Atelier Irina Neacșu, str. Poarta Schei 6, Brașov INSCRIE-TE