Retreat, școală de vară, masterclass sau curs acreditat?

Retreat, școală de vară, masterclass sau curs acreditat?

Se zice că niciodată nu le poți avea pe toate. Echipa Cembra susține că lucrurile stau exact invers. Le putem organiza, experimenta și testa pe toate. Tocmai de aceea programele noastre nu se suprapun, și oferă o plajă întreagă de complexitate, pentru a oferi ocazia de încercare, tatonare, și alegere prin experiențe proprii.

Așadar, dedicăm primul articol din secțiunea de blog explicării succinte a structurii care stă la baza diferitelor noastre programe.

Suntem o școală de artă, și înțelegem arta în toată complexitatea ei: un exercițiu meditativ, un mod de relaxare, o descoperire, o schimbare, o carieră, un business. Așadar, oferim curanților noștri ocazia de a-și testa propria relație cu arta.

Retreat

Acesta este un program scurt, de 3-4 zile, organizat în locații frumoase, liniștite, de obicei în mediul rural. Scopul principal este acela de liniștire, relaxare, echilibrare prin activități creative. Într-un retreat poate veni oricine, nu este nevoie de o pregătire prealabilă sau de cunoștințe în domeniu. Dorim doar respect pentru liniștea și dedicarea colegilor de grupă. Rugăm cursanții să asume faptul că acestea sunt programe gândite pentru adulți, din punct de vedere al modului de predare și al structurii orelor de lucru. Într-un retreat suntem mereu mai mulți lectori. Unii fizic, unii online. Activitățile sunt introductive, ateliere de inițiere ca un fel de testing. Însă grupele sunt mereu mici (maxim 10 persoane), așadar instruirea este foarte mult personalizată, și implicarea lectorului se pliază mereu pe profilul cursanților. Lăsăm vremea, oboseala, ritmul de lucru al grupei, să așeze energia programului așa cum este ea firească, liniștită și împăcată. Prețul include mereu cazarea și mesele. Un retreat poate fi interesant pentru cei care doresc să se relaxeze, să încerce activități noi, sau să își îmbunătățească tehnicile de lucru prin exerciții inedite.

Programele de retreat-uri sunt publicate aici

 

Școala de vară

Acesta este un program de 5 zile, care se desfășoară la atelierul Cembra în Brașov. Ocazional, se poate desfășura în locații partenere. Este un program intensiv, care pune accent pe acumularea de informații, pe experimentarea de tehnici, pe înțelegere și pe însușirea capacității de elaborare a unui proiect personal. Și aici, oricine poate veni fără a avea experiență. Este bine însă să își asume implicarea și efortul celor cinci zile de lucru. La școlile de vară, prețul nu include cazare și mese, iar lucrul se desfășoară în prezența unui singur lector, titular. O școală de vară poate fi interesantă pentru tineri adolescenți care se pregătesc de admitere prin pregătire de portofolii. De asemenea, pentru studenți care au ocazia să își îmbogățească cunoștințele, pentru profesioniști care doresc să abordeze segmente noi din domeniile vizate. La școlile de vară sunt bineveniți artiști amatori care aleg o vacanță creatvă și o (re)vedere cu comunitatea creată deja în jurul acestor școli.

 

Programele de școli de vară sunt publicate aici

 

Masterclass

Acesta înseamnă un exercițiu intensiv dedicat profesioniștilor. este o ocazie pentru ei să își îmbunătățească cunoștințele și tehnicile de lucru. Așadar, acesta este singurul program care NU este destinat începătorilor. Un masterclass poate avea talk-uri, discuții, conferințe, sau poate fi practic, cu exerciții care implică subiecte dificile, sau abordări complexe. Prețul nu include cazare și mese. Lucrul se desfășoară în prezența unui singur lector, titular, sau a mai multor lectori. Masterclass-ul este interesant pentru cei care sunt deja în domeniu, dar își doresc să își revadă colegii de breaslă, să lucreze împreunp cu aceștia, să își verifice cunoștințele și să și le îmbunătățească.

 

Programele de masterclass sunt publicate aici

 

 

Curs acreditat

Acesta este, în mod evident, un program de durată mai lungă (9 luni). În funcție de specific se desfășoară regulat și se incheie cu un examen de promovabilitate răsplătit cu o diplomă. Cursurile acreditate încep cu ABC-ul domeniului pe care îl vizează. Așadar prezența la curs nu cere o experiență prealabilă. Cere însă dedicare, lucru și implicare, condiții fără de care orice cursant poate fi exclus din grupă. Cembra dorește ca prin aceste cursuri să aducă pe piață generații de profesioniști, cu etică de lucru corectă, și cu seriozitate atât față de breaslă, cât și față de client. Un curs de artă va avea, alături de lectorul titular, lectori invitați. Aceștia abordează subiecte conexe, precum comunicarea, marketingul, contabilitatea, dreptul de autor etc. Cursul acreditat este interesant pentru cei care doresc să urmeze o carieră în domenii creative, și au nevoie de o viziune complexă, de ansamblu, a viitoarei meseri.

 

Programele de cursuri acreditate sunt publicate aici