Un an alături de Cembra

S-a încheiat primul an de Cembra și ne-am întors din vacanță cu aceeași senzație pe care probabil mulți o încearcă zilele acestea. Un fel de entuziasm amestecat cu presiunea de a pune lucrurile în mișcare. Nu ne dorim noi începuturi și nu tragem linie după anul care a trecut. Ne dorim doar ca povestea să meargă mai departe și să găsim firul roșu care leagă fiecare etapă din activitatea Cembra.

În anul 2021 am văzut cum s-a format încet o comunitate în jurul școlii și cum am crescut împreună. Am înțeles ce v-a adus și v-a ținut lângă noi și ne-am îndreptat privirea către acele subiecte ce ar merita un context mai larg de desfășurare. Ne-am propus ca în 2022 să aducem mai mulți invitați speciali la Cembra, artiști a căror devenire poate da voce și direcție tuturor care ajung la noi cu dorința de a se regăsi.

Ateliere pentru copii și tineri

Totodată, vrem să răspundem și unui altfel de public, care a așteptat cuminte să ne facem ordine în agendă. Este vorba despre copii și atelierele de pictură și desen dedicate lor. Știm că merită un cadru aparte pentru exprimare și metode adecvate, prin care să își descopere creativitatea. Vom începe treptat, cu ateliere scurte de weekend și sperăm să  putem forma apoi o grupă potrivită pentru o școală de vară. Am deschis listele de preînscrieri și așteptăm în continuare mesajele părinților care sunt interesați de astfel de activități pentru copiii lor. Grupa de vârstă pe care o vizăm, pentru început, este de 10 – 14 ani. Adresa pe care ne puteți scrie este contact@cembraartschool.com.

Feminitate și floră, la Cincșor

Anul trecut, deși mai blând ca 2020, ne-a lăsat  cu proiecte anulate sau amânate. Retreat-ul de artă botanică din toamnă nu a mai avut loc, din cauza pandemiei. Însă, primăvara vine cu dor de evadare în natură, așa că sperăm să ne revedem în martie, la Cincșor. De data aceasta, retreat-ul este dedicat feminității, pe care o vom sărbători cum știm mai bine, cu flori, prin artă, în perioada 7-9 martie. Și pentru că vrem să punem în valoare grația și feminitatea, sub semn floral, am ales ca mediu de lucru vellum-ul.

De ce vellum? Înainte de apariția tiparului, vellum-ul era principalul mediu pentru manuscrise, texte religioase sau lucrări de artă. Sacru, translucid, delicat și versatil, vellum-ul este îndrăgit în continuare de către artiști pentru excelentele proprietăți de arhivare, dar și pentru efectele de lumină,

intensitate și vitalitate pe care le oferă subiectelor. În ilustrația botanică, toate aceste caracteristici ale vellum-ului pun în lumină detaliul și eleganța plantelor la un nivel incomparabil cu alte medii.

Inspirați de feminitate, literatură și poezia naturii, vom aluneca înapoi în timp, ca să descoperim experiența picturii pe vellum. Gazda noastră va fi Casa de Oaspeți Cincșor Transilvania, iar vechea bibliotecă – locul în care ne retragem, pentru inspirație și tihnă. Atelierele vor invita la o explorare a definiției și ipostazelor feminității în relație cu simbolistica florală și propun, ca mod de exprimare, ilustrația botanică în acuarelă, pe vellum.

Cadouri și experiențe

Încă nu este prea devreme să vă gândiți la cadouri pentru femeile dragi din viața voastră, iar noi, la Cembra, susținem întotdeauna cadourile bazate pe experiență și dezvoltare creativă. Pentru retreat-ul de artă botanică de la Cincșor înscrierile au început deja. Rezervările se fac direct la gazda noastră, aici.

Iar pentru celelalte ateliere, urmăriți secțiunea noastră de cursuri scurte, aici.

Un an nou fericit și creativ alături de Cembra!