Cursuri de artă pentru copii

Anul trecut am primit multe mesaje din partea dumneavoastră referitor la perspectiva organizării unor cursuri de artă pentru copii. Știm cât de importantă este educația artistică în tinerețe, când începem să ne descoperim pasiunile, stilul și personalitatea. Pentru toate acestea e nevoie de multă empatie și de un cadru sigur pentru exprimare.

Am așteptat cu nerăbdare să putem anunța lansarea unui program de cursuri dedicate copiilor. Pentru început, nu am vrut să ne limităm la un singur domeniu artistic, având în vedere că vorbim despre niște vârste ale curiozității, dar și ale incertitudinii. De aceea, am lansat un program de Artă decorativă pentru copii, care include trei ateliere: linogravură, broderie și pictură în acuarelă. Pe parcursul a trei weekenduri, copiii au ocazia să exploreze diverse tehnici și domenii creative și să-și lărgească orizontul de cunoaștere în ceea ce privește arta. În funcție de cum vor decurge aceste ateliere introductive, ne putem gândi, pe viitor, la cursuri specializate, în domeniile vizate.

Lectorul programului de Artă decorativă pentru copii este Ștefania Cățiu. Ștefania este artist botanic membru al Romanian Society of Botanical Artists și formarea ei include numeroase cursuri sub îndrumarea unor artiști de renume internațional, precum Irina Neacșu (RO), Mary Dillon (IE), Anita Walsmit Sachs (NL). În plus, Ștefania a învățat singură să brodeze și este adepta unei abordări multidisciplinare în educație, cu scopul de a stimula inventivitatea și creativitate studenților săi.

Înainte de a-și descoperi pasiunea pentru arta botanică și de a face pasul către antreprenoriatul creativ, Ștefania a lucrat în domeniul contabilității. Cu toate acestea, pe parcursul vieții, s-a implicat constant în programe de voluntariat pentru copiii, iar experiența ei în domeniu a fost decisivă în lansarea programului nostru de cursuri dedicate celor mici.

Suntem bucuroși să o avem în echipă și vă invităm să o cunoașteți la Cembra!